KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Wszystkie materiały dotyczące działalności przedszkola w okresie epidemicznym oraz informacje w sprawie organizacji i działalności przedszkola w nowym roku szkolnym znajdują się w zakładce DLA RODZICÓW. W dniu 06.08.2020 r. dodano najważniejsze dokumenty. Zapraszamy do zakładki Dla rodziców. 

Przedszkole nr 4 w Koninie istnieje od 1993 r. Położone jest w zacisznej okolicy przy ul. Kryształowej 5 i ul. Kryształowej 3 z dala od ruchliwych ulic i gwarnych skwerów. Panuje tu domowa, rodzinna atmosfera. Lokal, w którym znajduje się przedszkole spełnia wszystkie wymogi gwarantujące warunki bezpieczne i higieniczne dla dzieci. Posiadamy bardzo dobre warunki lokalizacyjne: 12 przestronnych, jasnych sal zabaw i zajęć wyposażonych w mebelki dostosowane do wieku dzieci, kąciki zainteresowań, zabawki i pomoce dydaktyczne dające możliwość poznawania wielozmysłowego, salę gimnastyczną, gabinet do terapii logopedycznej oraz psychologiczno-pedagogicznej, salę zajęć językowych, łazienki przystosowane dla naszych najmłodszych.

Naszym walorem jest duży plac zabaw. Teren przy przedszkolu jest pełen drzew i zieleni, co sprawia, że dzieci czują się tu bardzo dobrze. Przedszkole zatrudnia wykwalifikowaną kadrę pedagogiczną, zapewniającą profesjonalną edukację. Każde dziecko w naszym przedszkolu objęte jest troskliwą opieką, traktowane jest podmiotowo i indywidualnie. Posiadamy własne zaplecze kuchenne, gdzie nasi kucharze przygotowują smaczne i zdrowe dania dla dzieci w wieku przedszkolnym.

Placówka ciesząca się niesłabnącym uznaniem, otwarta jest na potrzeby rodziców i środowiska, posiada wypracowane własne tradycje i uroczystości. Rodziców postrzega się u nas jako cennych partnerów, ponieważ dobra współpraca, wzajemna akceptacja i zrozumienie, procentują w efektach oddziaływań wychowawczo – dydaktycznych. Przedszkole nr 4 w Koninie czeka na dzieci od poniedziałku do piątku już od godz. 6.00. Przez cały dzień nasze pociechy przebywają ze swoimi ukochanymi paniami, żegnają się z nimi o godz. 17.00.

Zajrzyj do nas i Ty…, bo tylko w Przedszkolu Nr 4 w Koninie…
"dzieci wiedzą, jak żyć zgodnie i w przyjaźni z przyrodą. Wyrastają w atmosferze podnoszącej wartość samooceny w społeczności przedszkolnej. Są otwarte na zamiany zachodzące w ich bliższym i dalszym otoczeniu, zmierzając do życia i nauki w zjednoczonej Europie".