Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Wielozmysłowa spiżarniana uczta z motywem wychowawczym w grupie VI

Kształtując postawę dbałości o zdrowie, kolejny raz włączyliśmy rodziców do realizacji naszych zadań. Tym razem rodziny otworzyły swoje spiżarnie, a nasze stoły zapełniły się tradycyjnymi i niezwykle wyszukanymi zapasami zimowymi ukrytymi w słoikach. Konfitury, warzywne sałatki, przeciery, soki, kompoty a nawet suszone grzyby i owoce. Kiedy otworzyliśmy słoiczki po klasie rozniósł się owocowo-warzywny bukiet zapachów zdrowia. Każdy przedszkolak smakował i wąchał słodkie gruszki, morele i jabłka, kwaśne wiśnie, kiszone i słodko-kwaśne ogórki. Z talerzy uciekały grzybki marynowane. Suszone grzyby ,pomarańcze, banany szeleściły i zniewalająco pachniały. Buraczki pofarbowały buzie i języki. Wyraziste soki warzywne i owocowe zawróciły nam w głowie. Nawet witaminowe niejadki skusiły swoje zmysły. Zrobiła się z tego wszystkiego wielozmysłowa uczta ...z motywem wychowawczym…a jakże! Trzeba się było przecież podzielić, zaprosić, kulturalnie ocenić to co oglądaliśmy, dotykaliśmy, wąchaliśmy i smakowaliśmy. Dziękujemy rodzicom za szczodrość i to, że zawsze stają na wysokości zadania. Jesteście wielcy! A do tego pracowici i zdolni!